NOVA PARKING MESTA U CENTRU GRADA: Planira se rekonstrukcija dvorišta novosadske skupštine

Lj. P.

21. 12. 2020. u 11:45

PARKING u dvorištu Skupštine grada, u Ulici dr Laze Stanojevića, odavno zaslužuje jednu ozbiljnu rekonstrukciju i uređenje, gde se više decenija nije radilo ništa.

Foto Parking servis

Za uređenje ovog prostora zaduženo je JKP "Parking servis", ali da bi radovi bili urađeni kako treba potrebno je uraditi i određene radove na infrasktrukturi tog prostora, a zatim i uređenje samog parkinga. Radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" ovih dana rade na poslovima koji se tiču upravo vodovoda i atmosferske kanalizacije.

"Parking servis" na ovoj lokaciji koja zauzima više od 1.000 kvadratnih metara, izgradiće 50 novih parking-mesta, a pored toga uradiće i oko 140 metara saobraćajnice, koja će biti asfaltirana, dok će parking-mesta biti izgrađena od behatona.

NASTAVAK GRADNjE

STEVAN Lugonja, direktor "Parking servisa", ističe da nastavljaju sa izgradnjom novih parkirališta u gradu. Ove godine u Radničkoj ulici je napravljeno skoro 100 parking- mesta, urađen je parking kod "Štranda", potpuno rekonstruisan Trg Komenskog.

Foto Parking servis

- Rekonstruisana su parking-mesta u Pančevačkoj ulici i evo došao je na red i parking-prostor u Ulici dr Laze Stanojevića, odnosno u dvorištu Skupštine grada - kazao je Lugonja.

Rekonstrukciju ovog prostora u samom dvorištu Skupštine grada podržala je i Jelena Marinković Radomirović, predsednica Skupštine grada Novog Sada, koja je tim povodom izjavila da je raduje činjenica što će parking u samom centru grada, dobiti novi, savremeniji i funkcionalniji izgled.

- Ovaj parking postoji nekoliko decenija - kazala je predsednica gradske Skupštine.

- Koristi ga veliki broj građana, koji dolaze u Skupštinu grada ili obližnje ustanove da obave svoje poslove, ali i stanari okolnih zgrada, kao i zaposleni u samoj Skupštini grada. Veoma je frekventan ali u vrlo lošem stanju i zbog toga je bilo neophodno da se rekonstruiše i proširi, najzad, nakon što više od 20 godina nije ulagano u njega.

U ovim radovima, kako je kazala predsednica novosadske Skupštine, učestvuje i "Vodovod i kanalizacija" koja radi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, a "Parking servis" će zameniti postojeće oštećene betonske ploče behaton pločama, kolovoz i pešačke površine potpuno rekonstruisati, uraditi rasvetu i prostorno urediti, kako bi izgled i funkcionalnost ovog parkirališta bili primereni mestu na kome se nalazi.

Pogledajte više