BRILJIRALI NA „MREŽI ČITANJA“: Subotički đaci se plasirali u viši rang takmičenja

J. L.

16. 12. 2020. u 20:37

OD 15 subotičkih srednjoškolaca, koliko ih je učestvovalo na prvom, školskom nivou kviza znanja i kreativnosti "Mreža čitanja", čak 12 se plasiralo u sledeći nivo takmičenja.

Foto: D. Dozet

U onlajn kvizu znanja učestvovalo je 416 srednjoškolaca iz Subotice i Hrvatske, a svi koji su postigli više od 55 odsto tačnih odgovora, stekli su pravo učešća u narednom regionalnom nivou, koji bi trebao da se održi u martu naredne godine.

Do tada, uz prvu knjigu sa spiska, delo Nine Džordž „Mala knjižara u Parizu", učesnici treba da pročitaju i „Kako pronaći ljubav u knjižari" autorke Veronike Henri. To, verujemo, neće biti problem za Mariju Milodanović, Ivu Ivković Ivandekić, Luciu Mamužić, Luku Mrkaljevića, Saru Vuković, Josipu Kujundžić, Zdenka Ivankovića, Dražena Vidaković i Josipu Dulić, učenike Gimnazije „Svetozar Marković", kao i Janu Mihajlović, Božanu Vujačić i Josipu Horvacki iz Medicinske škole.

Ovogodišnji kviz „Mreža čitanja" posvećen je temi „Knjiga, knjižara, knjižnica", a organizuje ga Hrvatska mreža školskih bibliotekara, dok kviz u Subotici realizuje Gradska biblioteka u saradnji sa "Hrvatskom riječi".

Pogledajte više