OPREMA I ALAT ZA SOPSTVENI POSAO: Pomoć za četiri povratničke porodice na Kosmetu

D.Z.

16. 12. 2020. u 16:17

ČETIRI povratničke porodice na Kosovu i Metohiji kojima je Ministarstvo za zajednice i povratak ove godine izgradilo kuće, dobile su opremu i alat koji ovim porodicama omogućuje ekonomsku stabilnost, zaposlenje i izvor prihoda.

Foto: D.Z.

Kako navode iz ovog Ministarstva,povratniku Žarku Ađančiću iz Babinog Mosta u opštini Obilić uručena je oprema za preradu mesa, dok je u Gračanici uručena vulkanizerska oprema porodici Ivana Dimića.Opremu za smaostalne delatnosti dobile su i dve albanske porodice iz okoline Orahovca i Đakovice kako bi mogle da ostvaruju sopstvene prihode.

-Dosadašnja praksa pokazala je da su zaposlenje povratnika i stvaranje uslova za samostalne izvore prihoda glavni preduslovi održivog povratka i opstanka-ističu iz Ministarstva za povratak koji pomenuti projekat realizuju u saradnji sa Kancelarijom Evropske unije na Kosovu, a u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Ovaj zajednički projekat pod nazivom „Povratak i reintegracija(EU RRK-5) sprovodi se u 12 odabranih opština na Kosovu.

Pogledajte više