JEDAN PAKETIĆ – MNOGO LJUBAVI – Crveni krst u Paraćinu priprema novogodišnje i božićne poklone za decu korisnika Narodne kuhinje

Z. Rašić

11. 12. 2020. u 17:13

BEZ obzira na epidemiju kovida, Opštinska organizacija Crvenog krsta u Paraćinu ni ove godine nije zaboravila svoju tradicionalnu akciju „Jedan paketić - mnogo ljubavi“ , čiji je smisao u tome da decu korisnika Narodne kuhinje obraduje novogodišnjim i božićnim paketićima.

Foto: Z.R.

Kako kaže Zoran Islamović, sekretar CK, građani i pravna lica pozvani su da doniraju ono što smatraju da je prigodno za dečje paketiće – od slatkiša, do igračaka. Akcija traje do 22. decembra, kako bi bilo dovoljno vremena da se pokloni spakuju. Islamović navodi da se u akciju „Jedan paketić - mnogo ljubavi“ uvek uključuju lokalne konditorske firme, pa se nada da će tako biti i sada i da će Crveni krst uspeti da obezbedi oko 130 paketića, koliko je dece korisnika lokalne Narodne kuhinje uzrasta do deset godina.

Uz ovu akciju, CK je obezbedio za predstojeće praznike i dodatne količine namirnica za sve korisnike kuhinje koji će, za neradne praznične dane, umesto toplog obroka, dobiti suvi, ali kvalitetni obrok. Dodatni paketi hrane i higijene obezbeđeni su i za šezdesetak korisnika programa „Briga o starima“ i oni će biti distribuirani narednih dana.

Pogledajte više