BRIGA ZA NAJMLAĐE: Za lečenje bolesne dece Kraljevčani iz budžeta izdvojili 1,2 miliona

G.Ć.

09. 12. 2020. u 11:21

PREKO ovdašnjeg Centra za socijalni rad, kraljevačka lokalna samouprava je tokom ove godine iz gradskog budžeta izdvojila ukupno 1,2 miliona dinara kao jednokratnu pomoć porodicama za lečenje teško obolele dece.

Foto:G.Šljivić

- Taj iznos izdvojen je za lečenje 31 mališana, a pomoć porodicama iz budžeta iznosila je od 25.000 do 50.000 dinara, u zavisnosti od socijalnog statusa i težine bolesti. Svi roditelji dece kojoj je bila potrebna novčana pomoć za lečenje i koji su se obratili Centru za socijalni rad dobili su sredstva – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prema njegovim rečima, novčanu pomoć dobili su i roditelji dece kojoj je neophodno lečenje, a koji se nisu obratili Centru za pomoć, ali ova ustanova ima podatke da se nalaze u lošem statusu. Među ovim mališanima su i oni za čije se lečenje pomoć prikuplja preko humanitarnih organizacija.

- Veoma je važno da na delu pokažemo brigu o bližnjima, da pokažemo solidarnost i pomognemo jedni drugima u borbi sa nevoljama i bolestima, a naročito kada se radi o deci koja boluju od retkih i teških bolesti – poručio je prvi čovek grada na Ibru. - Lokalna samouprava će i u budžetu za 2021. godinu opredeliti sredstva za pomoć bolesnoj deci, kao i brojne olakšice za porodice sa troje ili više mališana i sa gradskog i sa ruralnog područja.

Pogledajte više