VEĆNICIMA VEĆE PLATE: Upućen predlog odbornicima Skupštine grada Kraljeva

G.Ć.

07. 12. 2020. u 11:17

UKOLIKO odbornici Skupštine grada Kraljeva usvoje predlog Gradskog veća, članovima ovog organa lokalne samouprave koji su na takozvanom stalnom radu u Gradskoj upravi od 1. januara 2021. biće povećane plate sa dosadašnjih 50 na 70 hiljada dinara.

Foto: Gradska uprava

Istovremeno ovaj predlog podrazumeva i da će gradskim većnicima koji su zaposleni u nekom od drugih preduzeća ili ustanova, naknada za angažman u Gradskom veću iznostiti 45 odsto od 70.000 dinara, odnosno 31.500 dinara.

- Članovi Gradskog veća imaju mogućnost da budu na stalnom radu u Gradskoj upravi za period koliko im traje ova fukncija, ili da zadrže svoje prethodno radno mesto, a da za rad u Gradskom veću primaju 45 odsto predviđene nadoknade – pojašnjava dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. - Dosadašnja naknada gradskim većnicima u Kraljevu bila je neuporedivo niža nego u susednim gradovima približne veličine, poput Novog Pazara, dok većnici u Kragujevcu primaju mnogo veći iznos. Ako Skupština na svojoj narednoj sednici usvoji predlog, i mi ćemo povećati te plate.

Uz gradonačelnika i njegovog zamenika, Gradsko veće u Kraljevu ima 11 članova, od kojih je samo troje na stalnom radu u Gradskoj upravi, dok je osmoro zadržalo svoja prethodna radna mesta.

Pogledajte više