NAŠIM SPASIOCIMA NISMO USPELI DA VIDIMO LICA: Pismo zahvalnosti timu Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić”

D. Z.

07. 12. 2020. u 00:53

OVOM prilikom Vam se u ime građana Kuršumlije i lično ime zahvaljujem na nesebičnoj i svesrdnoj brizi, profesionalnom i etičkom pristupu kompletnog zdravstvenog tima Kovid bolnice koju autoritativno predvodi dr Nena Đokić.

Foto: Printskrin Youtube

Ovo se između ostalog navodi u pismu zahvalnosti generalnog direktora kuršumlijskog Preduzeća “Planinka” Radovana Raičevića, upućenog direktorki prokupačke Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” u kojoj se leče građani iz sve četiri opštine Topličkog okruga,Prokuplja, Kuršumlije, Blaca i Žitorađe.

-Na žalost, našim spasiocima nismo uspeli da vidimo lica, da ih prepoznamo pod zaštitnim odelima, ali smo u svakom trenuku osetili njihovu ljubaznost, vedrinu i želju da nam pomognu. Pored nas su bili danonoćno, bez trunke umora, sa ciljem da nam olakšaju bolove i pomogu da savladamo ovu bolest. To nam je davalo dodatnu snagu i nadu za izlečenje, za bolje sutra koje zaslužuje pre svega ova mladost koja u najtežim uslovima daje najviše - dodaje se u pomenutom pismu zahvalnosti i ističe radost zbog predstojećeg završetka nove bolnice “ koja će biti na usluzi građanima Toplice ali i mladim stručnim kadrovima kojima će dati šansu da iskažu svoje potencijale”.

Inače, u prokupačkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 54 pacijenata sa teritorije Topličkog orkuga dok je kod njih 37 potvrđeno prisustvo kovida 19.

Pogledajte više