EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U NEGOTINU: Obolela četvorogodišnja devojčica, sve više zdravstvenih radnika pozitivno na virus

S.M.J.

06. 12. 2020. u 20:21

PREMA podacima negotinske zdravstvene ustanove, od petka 4. decembra do nedelje do 15 časova od ukupno 154 PCR i antigen testova pozitivnih je 78.

Foto: S.M.J.

Pozitivan rezultat zabeležen je kod 45 osoba ženskog pola od kojih najmlađa ima četiri godine, a ostale su od 35 do 86 godina starosti kao i kod 33 osobe muškog pola od 26 do 87 godina.

Najveći broj obolelih zabeležen je u petak, 56, kada je i najviše njih testirano, 104. U subotu je od 31 testiranog pozitivno 19, a u nedelju, 6. decembra do 15 časova je od 19 uzoraka pozitivno sedam.

U negotinsku bolnicu je hospitalizovano 11 pacijenata, a troje je otpušteno. Četiri pacijenta su transportovana u druge klinike. Na Grudnom odeljenju i na neurologiji sa današnjim danom zbrinute su 32 osobe sa težom kliničkom slikom.

Sedmoro hospitalizovanih u kovid bolnici u Sokobanji je nakon kontrolnog testiranja negativno, tako da je broj aktivno pozitivnih na teritoriji cele opštine, 469.

Među obolelima je svakodnevno sve više zdravstvenih radnika, prema nekim procenama i skoro petina zaposlenih, a lekari i tehničari su na izmaku snaga. Među obolelima je sve više i prosvetnih radnika, zaposlenih u predškolskoj ustanovi, privrednim, verskim, javnim ustanovama, privatnom sektoru.

Sve je veći broj pacijenata koji se sa simptomima respiratornih infekcija i sa temperaturom javljaju u negotinsku kovid ambulantu.

Od petka do danas do 15 časova u kovid ambulanti pregledano je ukupno 245 naših sugrađana, od kojih je 214 prvi put pregledano, a 41 je došlo na kontrolu. Najviše ih je bilo u petak, 108. U subotu je pregledano 80, a danas 57 građana.

Pogledajte više