IZGOREO I KROV, OD DOMA OSTALI - ZIDOVI: Varnica buknula kod zamrzivača, Jankovi se jedva spasli iz požara! (FOTO)

R. ŠEGRT

06. 12. 2020. u 19:07

VATRA, koja je izbila u subotu rano ujutro, oko tri sata, totalno je uništila kuću porodice Jankov u Bašaidu kod Kikinde.

Foto: Željko Pejin

Od porodičnog doma ostali su samo zidovi, pa supružnici Radovan i Vera sa ćerkom Ljiljanom više nemaju gde da žive. Kako je „Novostima“ potvrđeno u kikindskoj policiji, varnica je buknula kod zamrzivača, a odatle se vatra brzo proširila na ostatak kuće, koja je starije gradnje.

- Požar je izbio rano ujutro, jer se zapalio zamrzivač. Ukućani su se brzo evakuisali tako da niko nije povređen. Vatru su ugasili pripadnici Vatrogasne jedincie iz Kikinde i vatrogasci iz Bašaida – potvrđeno je u Policijskoj upravi u Kikindi.

Vatrogaci su morali da intervenišu i u nedelju ujutro, jer se iz zgarišta ponovo razvila varnica. Vatrogasvi Dobrovoljnog vatrogansog društva iz Bašaida su opet morali na teren i lokalizovali vatru tako da je požar potpuno ugašen.

Prvu pomoć Jankovima, koji više ne mogu da žive u onome što je ostalo od kuće, pružile su komšije koji su ih primili na konačište, a odmah je počela da stiže i pomoć u materijalu.

POTREBNA POMOĆ

Svi koji žele da se uključe mogu da se obrate Ljiljani Jankov na broj 064 597 94 89.

- Mesna zajednica doniraće crep ovoj porodici, a neki meštani već su najavili da će obezebdili crep. Međutim, to nije dovoljno, jer su oni ostali bez svega, njima je sada potrebna svaka vrsta pomoći, pa molimo sve koji mogu da im pomognu – apelovao je Bojan Mikalački, predsednik Mesne zajednice Bašaid.

Pogledajte više