SRPSKI AGRAR NA NETU: Međunarodni poljoprivredni sajam od 14. do 18. decembra, prvi put onlajn

S. BAJIĆ

02. 12. 2020. u 10:50

MEĐUNARODNI poljoprivredni sajam će prvi put u svojoj, gotovo čitav vek dugoj istoriji, biti organizovan onlajn, putem interneta, i to od 14. do 18. decembra na adresi www.expoonline.rs.

Prošlogodišnja izložba / Foto D. Dozet

Kako organizatori potvrđuju, za ovogodišnju manifestaciju prijavilo se više od 130 izlagača iz zemlje i inostranstva koji će ponuditi proizvode i usluge u oblasti poljoprivrede.

- Pripremljeni su popusti i sajamske akcije, a jedino što će biti potrebno je da se posetioci besplatno registruju. Komunikacija između izlagača i posetilaca omogućena je video ili audio pozivom, mejlom ili četom. Pored toga, poslovna publike ima priliku i da inicira sastanak sa svakim od izlagača, a taj sastanak biće održan u realnom vremenu, u unapred dogovorenom terminu - kažu na Novosadskom sajmu.

Na Nacionalnoj izložbi stoke biće predstavljeno više od 150 grla goveda, konja, ovaca i svinja, koje izlaže više od 30 odgajivača iz Srbije. Toliko kompanija i individualnih proizvođača predstaviće svoje proizvode i usluge za koje su dobili šampionske pehare na ocenjivanju kvaliteta "Najbolji u 2020".

Kongresni segment, koji obuhvata konferencije i stručne skupove, takođe se organizuje onlajn, a govoriće se na "Poljoprivreda u 2021. - podsticajima za perspektivu", kao i o "Of/Onlajn događajima".

Zemlja partner ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma je je Češka Republika, a onlajn izdanje najznačajnijeg agrobiznis događaja u ovom delu Evrope podržali u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

"POKLON IGRA"

TRADICIONALNA "Poklon igra" neće izostati ni u onlajn izdanju Međunarodnog poljoprivrednog sajma, a vlasnik profila čija objava bude najviše puta podeljena na društvenoj mreži Fejsbuk, dobiće na poklon - traktorsku kosačicu "džon gir". Dodatne informacije i pravila za učesnike u "Poklon igri", biće objavljena na društvenim mrežama Novosadskog sajma.

Pogledajte više