UOČENO 26 PROPUSTA: Inspekcijske kontrole u Moravičkom okrugu

V. I.

23. 11. 2020. u 13:50

U PROTEKLE tri nedelje na području Moravičkog okruga izvršeno je 475 vanrednih inspekcijskih kontrola poštovanja primene propisa koji se odnose na suzbijanje širenja virusa Kovid-19.

Foto arhiva

Kontrolisani su svi veći ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim događajima, sale za iznajmljivanje za svadbe i rođendane, sahrane, tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru i objekti i sredstva javnog saobraćaja.

Od 475 ukupno kontrolisanih, 449 je u potpunosti poštovalo donete propise, dok kod njih 26 utvrđeni su propusti, u manjem ili većem obimu. Uglavnom, reč je o nedostatku korona redara u trgovinskim objektima, dezobarijera, lične zaštitne opreme zaposlenih ili korisnika, dezifekcionih sredstava i nepoštovanja ograničenja radnog vremena. Protiv navedenih lica su podnete prekršajne prijave.

Na teritoriji Grada Čačka obavljeno je 320 vanrednih inspekcijskih kontrola, opštine Gornji Milanovac 68, Ivanjice 60 i 27 na teritoriji opštine Lučani. U Čačku su zabeleženi propusti kod devet kontrolisanih subjekata, u Milanovcu kod osam, Ivanjici sedam i dva slučaja u Lučanima.

Pogledajte više