NAŠ GRAD VELIKA PORODICA: Uz poštovanje epidemioloških mera obeležen Đurđic, slava Novog Sada

Z. G.

17. 11. 2020. u 11:34

POVODOM Đurđica, slave Grada Novog Sada, juče je u Sabornom hramu Svetog velikomučenika Georgija služena sveta arhijerejska liturgija, a u Gradskoj kući su upriličeni ceremonija sečenja slavskog kolača i blagosiljanje slavskog žita, posle koje je slavsku besedu održao episkop mohački Isihije, uz sasluženje novosadskog sveštenstva.

Foto Pres služba Grada

Tom činu prisustvovali su gradonačelnik Miloš Vučević, predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović i kum slave Siniša Jokić, direktor gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Slavska svečanost, kako je navedeno u saopštenju, priređena je uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, uvedenih zbog pandemije kovida 19.

Slavski kolač u Gradskoj kući, Foto Pres služba Grada

- Porodica je uvek važna. A čini se da je posebno značajna kada nas snađu teški trenuci, poput pandemije koja vlada. Novi Sad doživljavam kao jednu veliku porodicu, kojoj imam da poručim da će i ova muka proći, da ćemo zajedničkim snagama, udruženi, izdržati i ovu nedaću i pobediti i ovog protivnika. Dočekaćemo bolja vremena, uz uspomenu na one koji su bitku izgubili i uz zahvalnost na svemu što nam život pruža, a što možda nekad ne znamo dovoljno da cenimo. Važno je da poštujemo sve što imamo i da se borimo da deci ostavimo bolju budućnost - poručio je gradonačelnik Vučević čestitajući slavu sugrađanima.

KUM SLAVE

OVOGODIŠNjI kum slave Siniša Jokić izrazio je veliko zadovoljstvo time što mu je pripala čast da kumuje. - Nadam se da će narednu slavu Grad Novi Sad, uz veru, ljubav i molitvu, dočekati u znatno boljim uslovima i okolnostima, bez iskušenja i daleko od bolesti.

Novosađanima je slavu čestitao i episkop Isihije podsetivši prisutne na značaj zajedništva i solidarnosti u suživotu, posebno u ovim teškim vremenima.
Svečanosti u Gradskoj kući su, pored gradonačelnika i kuma slave, prisustvovali samo članovi Gradskog veća i predstavnici Skupštine Grada Novog Sada.

Pogledajte više