RUDNIČKO-TAKOVSKI KRAJ: Još 15 zaraženih virusom korona

M. B.

14. 11. 2020. u 16:51

NEMA nažalost smirivanja pandemije kovid-19 ni u Rudničko-takovskom kraju, u kom je danas još 15 osoba potvrđeno pozitivno na taj virus, prema do sada pristiglim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu.

Foto: I. Marinković

U trećem „piku“ zaraze, u ovom kraju ukupno je 145 osoba zaraženo korona virusom, od njih je 28 izlečeno, a oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije.

Trenutno su hospitalizovane 24 osobe potvrđeno pozitivne na korona virus, od kojih petoro u Beogradu: dve na Infektivnoj klinici, po jedna u KBC „Dragiša Mišović“, KBC „Zvezdara“ i Prvoj hirurškoj klinici, 14 u milanovačkoj Opštoj bolnici, pet u Opštoj bolnici u Čačku, svi ostali, kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom Doma zdravlja.

U Kovid ambulanti tog Doma juče je obavljeno 158 pregleda, urađena su 24 serološka testa, 29 antigenskih uzeta su 24 nazofaringealna brisa.

Statistika epidemije u ovom kraju ima etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 269, uz deset smrtnih ishoda.

Pogledajte više