POLIKLINIKA U ZRENJANINU OBUSTAVLJA RAD: Od ponedeljka pacijenti će biti primani u Urgentni centar

B.G.

13. 11. 2020. u 20:43

Kako je saopšteno iz zrenjaninske Opšte bolnice, zbog naglog povećanja broja pacijenata zaraženih virusom korona i povećane mogućnosti intrahospitalnog širenja zaraze, po instrukciji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, obustavlja se rad ambulanti Specijalističke poliklinike, od ponedeljka, 16. novembra, na dve naredne nedelje.

Foto: B.G.

Svi zakazani pregledi za taj period, su odloženi i za njih će biti određeni naknadni termini, a pacijenti sa prioritetnim uputima i kojima je hitno potrebna lekarska intervencija,  biće pregledani u Urgentnom centru u Zrenjaninu, gde će obavljati samo hitne operacije i maligniteti. 

Foto: B.G.

32 ZARAŽENA MEDICINSKA RADNIKA

  Trenutno je 32-je medicinskih radnika pozitivnih na Covid 19, a u zrenjaninskoj bolnici samo je jedan potvrđen slučaj zaražavanja u bolnici, dok su svi ostali zaraženi u ličnim kontaktima.

Zgrada Pedijatrije, koja je iseljena, koristi se za smeštaj ležećih pacijenata obolelih od koronavirusa, a kapacitet je 51 bolesnički krevet i 22 mesta sa kiseonikom, dok je u prostoru zgrade Infektivnog odeljenja otvorena još jedna ambulanta za pregled pozitivnih i pacijenata sumnjivih na koronavirus, ispred koje su postavljeni šatori, kao privremene čekaonice.

OGROMAN PRILIV PACIJENATA

   U Specijalističkoj poliklinici u Zrenjaninu, tokom oktobra pregledano je 8.127 pacijenata, a u septembru 7678, dok je u poslednja tri dana broj pregleda u ambulanti infektivnog odeljenja preko 100 dnevno. 

- U toku su radovi na sanaciji i adaptaciji gasne infrastrukture za medicinski kiseonik i vazduh, u zgradi Odeljenja psihijatrije,  kapaciteta 80 bolesničkih postelja - poručuju iz zrenjaninske Opšte bolnice, iz napomenu da će radovi biti okončani u narednih 14 dana.

Pogledajte više