KORONA U KIKINDI: Preminula žena, devet osoba na lečenju

Rada Šegrt 10. 11. 2020. u 14:26

PACIJENTKINjA od 74 godina preminula je u Opštoj bolnici u Kikindi od posledica oboljenja kovida 19, ali je imala i druge teške hronične bolesti, srca, bubrega, štitaste žlezde i dijabetes. Bila je na hroničnom programu dijalize bubrega.

Foto: R. Šegrt

- Na lečenju od kovida trenutno imamo devetoro pacijenata, pet muškaraca i četiri žene. Oni su u dobi od 53 do 75 godina, a u najtežem stanju je najmlađi od njih, 53-godišnjak koji je operisao benigni tumor, bio je na banjskom lečenju, ali se zarazio – saopštio je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević.

On kaže da se pacijenti koji dolaze na dijalizu bubrega, a pozitivni su na kovid, dijaliziraju tek uveče, nakon prve i druge smene dijalize.

- Odeljenje se redovno dezinfikuje, provetre se prostorije i uvek je spremno za ujutro za nove pacijente koji dolaze na dijalizu – rekao je Stojisavljević.

Iz Zavoda za javno zdravlje je saopšteno da među zaraženima u Kikindi i jedna lekaraka i njeno stanje je stabilno. U Opštoj bolnici u Senti pozitivno je nekoliko zdravstvenih radnika, ali se nisu inficirali u bolnici već privatnim kontaktima. Svi su na kućnom lečenju.

Pogledajte više