PLJUŠTE PETICIJE OKO SPORTSKIH TERENA: Na zahtev starijih žitelja u Zrenjaninu da se uklone igrališta, usledio kontrazahtev od mlađih

B. Grujić

04. 11. 2020. u 13:03

JEDNI čuvaju igrališta u Zrenjaninu, ali pojedinim komšijama smeta buka.

Foto V. N.

I tako su krenule peticije. Prvu su napisali stariji stanovnici naselja Ruže Šulman, koji traže da se sa sportskog terena uklone koševi i klupe. Ubrzo je usledila kontra - peticija mlađih žitelja kojom štite svoje terene.

Igrališta u ovom naselju su nedavno obnovljena, postavljene su nove košarkaške table i obruči.

- Čime se pojedinci bave, ne razmišljajući koliko je pored mentalnog, fizičko zdravlje je bitno za sreću i miran život - kaže Vladimir Dragić, potpisnik kontrapeticije. - Ukoliko zaživi suluda ideja rušenja nečijeg detinjstva, sa koševima i klupama moraće da uklone najpre mene i moje istomišljenike.

Potpuno drugačije misle stariji žitelji istog naselja. Kažu da im buka smeta posebno u kasnim satima, kada je vika, toliko jaka da im ne da san na oči.

- Nemamo mi ništa protiv dece, niti protiv njihove igre, ali morate da razumete i da nam je ponekad potreban mir - priča Miodrag D. - Ponekad je galama nepodnošljiva. To je navijanje, cika, dranje, udaranje.... A kada vam je sve to pod prozorom onda ništa ne pomaže.

Predsednik Saveta Mesne zajednice "Dositej Obradović" Duško Radišić, kaže da se nepotrebno podigla prašina oko igrališta.

- Jedan broj starijih sugrađana, pokrenulo je peticiju zbog buke sa igrališta, u kasnim večernjim satima, naročito tokom letnjih meseci. Onda su mlađi sugrađani na tu peticiju reagovali novom, koju smo podržali, jer niko nema nameru da uklanja mobilijar i sprave za igru mališana - kaže za Radišić.

Pogledajte više