DANAS NEMA POZITIVNIH ALI NI OPUŠTANJA: Epidemija virusa korona u Jablaničkom okrugu

I.M.

30. 10. 2020. u 16:44

U poslednjih pet dana na teritoriji Jablaničkog okruga virus korona je laboratorijski potvrđen kod osam osoba od 155 rezultata koji su pristigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ). Epidemiološka situacija se ocenjuje stabilnom, ali nesigurnom.

Foto: I. Mitić

Od ukupnog broja testiranih, na području Leskovca su uzorkovane 92 osobe, a kod četiri pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Tri novoobolela su registrovana u Vlasotincu, a jedan u Lebanu. Još uvek se čeka na analize 53 uzorka koji su, prethodnih dana, poslati laboratoriji „Vatreno oko“ u Nišu.

U poslednja 24 časa ni jedan od 42 pristigla rezultata nema pozitivan nalaz, saopštio je leskovački ZZJZ. Prema poslednjim informacijama, u kovid delu leskovačke Opšte bolnice na lečenju su dva pacijenta, a jedan od njih je na terapiji kiseonikom. U četvrtak su otpuštene tri osobe, a primljen je jedan novooboleli.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je pozvao građane na opreznost iako trenutni podaci govore da situacija u gradu nije alarmantna.

- Moramo se čuvati da bi smo održali trenutno stanje, koje bi moglo da bude i bolje ukoliko bi smo maksimalno poštovali sve protivepidemijske mere. Važno je da svi razumemo da u svakom trenutku situacija može da se promeni – kazao je Cvetanović.

U četvrtak su stigli negativni rezultati i za 23 osobe angažovane na snimanju filma „Bilo jednom u Srbiji“. Ono je prekinuto nakon potvrde da je od virusa korona oboleo poznati glumac Ivan Bekjarev koji je bio angažovan na ovom projektu.

Pogledajte više