VRANJE NA ONLAJN KONFERENCIJI "SANKT PETERSBURG I SLOVENSKI SVET": O uticaju korone na lokalnu zajednicu

J.S.

28. 10. 2020. u 19:25

ZAMENICA gradonačelnika Zorica Jović i predstavnica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Jasmina Petrović, govorile su na onlajn konferenciji Osmog međunarodnog kongresa “Sankt Petersburg i slovenski svet”.

Foto; Gradska uprava

Na konferenciji je bilo reči o uticaju korona virusa na lokalnu zajednicu, aktivnostima u vanrednim situacijama i institucionalnoj koordinaciji.

Gradski štab za vanredne situacije koordiniše rad različitih institucija, a sve u cilju ublažavanja efekata epidemije na ljudsko zdravlje. Sa posebnom pažnjom se prati i analizira situacija i pruža podrška radu vaspitno-obrazovnih institucija. Sa druge strane lokalna samouprava preduzima različite aktivnosti kako bi se nastavio i unapredio život lokalne zajednice. Veoma je važno obezbediti i nesmetano funkcionisanje privrede i javnog sektora. Samo stabilno, održivo ali i solidarno društvo može da okonča pandemiju - rekla je Zorica Jović.

Jasmina Petrović je, između ostalog, govorila o uticaju i posledicama pandemije koronavirusa na lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na ljudsko zdravlje.

Glavne teme ovogodišnjeg Kongresa su borba protiv širenja koronavirusa i negativne konsekvence pandemije u oblasti zdravstvene zaštite. Na onlajn konferenciji govorili su predstavnici lokalnih samouprava iz Rusije, Poljske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Pogledajte više