OTVORENI PESNIČKI SUSRETI "LAZAR VUČKOVIĆ" U GRAČANICI: Uručena nagrada ovogodišnjem laureatu

D.Zečević

21. 10. 2020. u 21:56

OVA nagrada ima za mene izuzetan značaj upravo zato što su odavde svi naši preci, sva naša slova. Odavde je sva naša literatura i ja se radujem što sam ovde gde se se progovorilo ćirilicom i srpskim jezikom. Ima raznih i različitih nagrada ali je nagrada “Lazar Bučković” nešto što čoveka obavezuje mimo drugih nagrada.

Novica Đurić

Ovo je između ostalog večeras “Novostima “ rekao Novica Đurić, ovogodišnji dobitnik pesničke nagrade “Lazar Vučkvić” koja je laureatu dodeljea u gračaničkom Domu kulture .On je kazao da dok se budemo vraćali poezijom Kosovu ono će biti naše, a posebnu radost Đurić, pensik iz Podgorice i predsednik udruženja književnika Crne gore je iskazao zbog izjave “Večernjim Novostima” za koje je svojevremeno radio i koje su, kako e pojansio,bile njegovo prvo radno isustvo u novinarstvu.

Inače, pesnički susreti “Lazar Vučković” koji se tradicionalo, po 53 put održavaju u organizaciji “Panorame-Jedinstva” u znak sećanja na prerano preminulog pesnika sa Kosmeta Lazara Vučkovića koji se 1996 godine utopio u Ohrodskom jezeru biće nastavljeni i sutra nastupom pensika u dvorištu osnovne škole “Milan Rakić” u Babinom Mostu uz poštovanje epidemioloških mera.

Pogledajte više