MULJALI SA GORIVOM: Prijave protiv sedam radnika Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu

Beta 21. 10. 2020. u 11:58

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu Aleksandar Čivović najavio je da će podneti sedam krivičnih prijava protiv zaposlenih u Odeljenju transporta te zdravstvene ustanove zbog malverzacija sa gorivom, objavio je milanovački portal Gminfo.Čivović je rekao da je početkom maja 2019. formirana komisija od 14 članova koja je sprovela kontrolu u voznom parku Doma zdravlja.

Foto: M.Drobnjak

Komisija je u julu prošle godine podnela izveštaj u kome su priložene fotografije vozila, navedeno njihovo stanje, opisana oštećenja, održavanje i potrošnja goriva.

"Na prvi pogled pojavile su se nelogičnosti i to je bilo dovoljno da razrešim šefa Odeljenja za transport. Nakon postavljanja drugog odgovornog za službu transporta, tražio sam da se dosledno poštuje pravilnik o upotrebi službenih vozila i da se primenjuju svi normativni akti Doma zdravlja", rekao je Čivović.

On je dodao da su normirana sva vozila i napravljen plan otpisa, a početkom godine je rashodovano 14 vozila, jer nisu bila za upotrebu.

Nakon postavljenja novog šefa Odeljenja za transport Čivović je, kako je kazao, pratio situaciju i nakon dva meseca dobio novi izveštaj.

“Načelnica finansija me je obavestila da je, od kako imamo novog šefa za transport, primećena manja potrošnja goriva na mesečnom nivou za oko 500.000 dinara. To je bio razlog da formiram novu komisiju od desetak članova", rekao je Čivović.

Nova komisija je imala zadatak da uvidom u zvaničnu dokumentaciju Doma zdravlja proveri da li je bilo zloupotrebe u korišćenju voznog parka te zdravstvene ustanove.

"Oni su me 15. novembra prošle godine obavestili da je u toku 2019. godine 'stvoreno' oko 70.000 neopravdanih kilometara, bez naloga i bilo kakvog pisanog traga, što je bilo dovoljan povod za novu proveru kojom je obuhvaćena cela 2018. godina. Novom proverom ustanovljeno je da je oko 7,5 miliona dinara mogući predmet zloupotrebe", rekao je Čivović.

On je dodao da je "po tom osnovu nadležni sud izdao nalog, a policija preuzela svu dokumentaciju i da će u narednim danima biti podneto sedam krivičnih prijava".

Čivović, koji je na mesto direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu postavljen u julu 2016, rekao je da su ranije podnete još dve prijave protiv zaposleniih u Domu zdravlja - protiv bivše direktorke te ustanove, za koju je postupak u toku i protiv jednog medicinskog radnika kome je izrečena presuda od godinu dana zatvora.

Pogledajte više