PARKINGE GRADE, MESTA IPAK NEMA: "Parking servis" proširuje kapacitete parkirališta širom grada

Z. GRUMIĆ

19. 10. 2020. u 09:54

BUDUĆI da je vozačima u Novom Sadu svakim danom sve teže da pronađu slobodno parking mesto, pogotovo u centralnim gradskim zonama ali i onim znatno udaljenim od centra, JKP "Parking servis" nastavlja da proširuje kapacitete parkirališta nastojeći da maksimalno koristi raspoložive prostore kako bi za automobile obezbedio dodatna mesta za parkiranje.

Foto Z. Grumić

Tako je i ove godine, u nameri da unapredi kvalitet parkiranja u gradu, ovo komunalno preduzeće izgradilo je nove parkinge u Radničkoj ulici sa oko 100 mesta, na Trgu Komenskog za 60 četvorotočkaša i kod glavnog ulaza na Štrand gde je na raspolaganju 200 parking mesta.

- Za ostvarivanje Programa investicionih aktivnosti planirano je za ovu godinu ukupno 20 miliona dinara kapitalnih subvencija iz budžeta grada. Ravnomerno, po deset miliona, utrošeno je na izgradnju parkirališta na Trgu Komenskog i za realizaciju druge faze izgradnje parkinga u Fruškogorskoj ulici, kod Štranda - navode u "Parking servisu".

Parkiralište kod glavnog ulaza na najlepšu dunavsku plažu pušteno je u rad početkom juna, kada je okončana druga faza radova u okviru kojih su izgrađena parking mesta, ugradnjom betonskih "raster" ploča i kao rezultat Novosađani su dobili lep i uređen prostor.

OBNOVA

NASTAVLjENA je i sanacija parkirališta na više lokacija u gradu, poput onih u Pančevačkoj i Ulici Momčila Tapavice. - U toku je i rekonstrukcija saobraćajnih površina na Bulevaru kralja Petra prvog kod broja 28, koja obuhvata obnovu 50 parking mesta i 1.200 kvadratnih metara kolovoza i trotoara - navode u "Parking servisu".

Novoizgrađeno parkiralište na Trgu Komenskog otvoreno je u julu mesecu, a u sklopu prethodno obavljenih radova obnovljena je dotrajala vodovodna mreža i izgrađeni nova saobraćajnica i trotoari.

ULAGANjE Radova na Trgu Komenskog, Foto "Parking servis"

Tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije virusa korona, u otežanim uslovima rada, "Parking servis" je priveo kraju i radove na izgradnji parkirališta u Radničkoj ulici kod kućnog broja 18 i obližnjeg vrtića, sa 100 mesta, uključujući i četiri nameljnjena osobama sa invaliditetom.

Pogledajte više