REGISTROVANA JOŠ TRI NOVOOBOLELA: U Leskovcu i danas novi slučajevi virusa korona

I.M.

16. 10. 2020. u 15:19

KOR još tri osobe iz Leskovca potvrđena je infekcija virusom korona, dok preostali rezultati, od ukupno 49 uzoraka sa područja Jablaničkog okruga, imaju negativan nalaz.

Foto: I. Mitić

Leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) je saopštio da je opakim virusom zaražena jedna nezaposlena i jedna zaposlena osoba kao i jedan penzioner, a među pristiglim rezultatima su uzorci 31 Leskovčanina, dok su ostale osobe uzorkovane u drugim lokalnim samoupravama okruga.

Juče je ova infekcija potvrđena kod pet osoba, tri iz Leskovca i po jedna iz Bojnika i Medveđe, a u utorak kod još dva pacijenta sa teritorije grada na Veternici.

U poslednjih pet dana potvrđeno je oboljevanje 10 od 120 testiranih osoba, dok se trenutno, iz laboratorije „Vatreno oko“ u Nišu čeka na još 21 rezultat pacijenata koji su, prethodnih dana, uzorkovani u leskovačkom ZZJZ, Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

U kovid delu leskovačke Opšte bolnice, prema poslednjim informacijama, na lečenju su tri pacijenta od kojih su dva novoprimljena. Otpusta nije bilo, a jedna osoba je u četvrtak, zbog komplikacija bolesti, transportovana u niški Klinički centar. Od tri osobe koje se leče u ovdašnjoj Službi za infektivne bolesti dve su na terapiji kiseonikom.

Pogledajte više