DOBAR ZAMAJAC DOMAĆINIMA Za seoski turizam Kraljevčani izdvajaju sedam miliona dinara

G.Ć.

13. 10. 2020. u 12:44

ČLANOVI kraljevačkog Gradskog veća usvojili su odluku za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih za razvoj seoskog turizma na teritoriji Kraljeva.

Foto: G. Šljivić

Na osnovu ove odluke domaćinstvima registrovanim za obavljanje turističke delatnosti iz gradskog budžeta ukupno će biti dodeljeno sedam miliona dinara.

- Pokazalo se da je ovo više nego dobra podsticajna mera koju grad primenjuje već pet godina i koja je lane pokazala dobre rezultate. Očekujem da će se na ovaj način poboljšati ponuda kao i da će seoska domaćinstva koja se bave turizmom povećati kvalitet svojih usluga – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, dodajući da će konkurs biti otvoren već od 15. oktobra.

Prošle godine ova podsticajna sredstva, u pojedinačnom iznosu od 130.000 do 680.000 dinara u zavisnosti od projekta, dobilo je ukupno 16 domaćinstava kraljevačkog kraja koja se bave turističkom delatnošću. Prema izveštaju Komisije za kontrolu utroška ovih sredstava, 15 korisnika je realizovalo i opravdalo investiciju, dok jedan preostali korisnik to može učiniti u roku definisanim potpisanim ugovorom.

Pogledajte više