ASFALT SVIMA VAŽAN: Unapređenje saobraćajne infrastrukture u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

12. 10. 2020. u 12:49

ZA asfaltiranje seoskih, nekatergorisanih puteva u okviru Generalnog urbanističkog plana i van njega, Kraljevčani su ove godine iz gradskog budžeta ukupno izdvojili 107 miliona dinara.

Foto: GU Kraljevo

Za ovu namenu lokalna samouprava obezbeđuje 85, a meštani preostalih 15 odsto potrebnih sredstava. To se do sada u praksi pokazalo kao dobar recept za unapređenje seoske infrastrukture. Očigledan primer je nedavno asfaltiranje lokalnog puta u ataru sela Borovci u studeničkom kraju poviše rudarske varošice Ušće u Ibarskoj klisuri.

Do sada je prema susednom selu Kamenjani asfaltirano 600, a meštani planiraju da zajedničkim snagama sa lokalnom samoupravom u narednom periodu asfaltiraju još 1.240 metara lokalne saobraćajnice.

- U prethodne četiri godine asfaltirani su putevi u obližnjem Polumiru, Cerju, Ušću, Kamenjanima, Borovcima, na Rudnu, u Bzoviku i Gokčanici – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Foto: GU Kraljevo

Prema rečima predsednika Mesne zajednice Studenica Dragana Jevremovića, u ovom kraju asfaltirano je pet lokalnih putnih pravaca u ukupnoj dužini od 1.400 metara. Vrednost radova je iznosila sedam miliona dinara, od čega je učešće lokalne samouprave šest, a meštana oko milion dinara.

Kako kažu meštani, prioritet je i izgradnja novog putnog pravca prema Rudnu, što bi, uz razvoj sela i poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima, unapredilo i turističku ponudu ušćanskog, studeničkog i rudnjanskog kraja.

Pogledajte više