U KRIZI JE POMOĆ NAJPOTREBNIJA: U Novom Sadu otvoren Festival mentalnog zdravlja

Z. G.

12. 10. 2020. u 07:55

U ORGANIZACIJI Instituta za javno zdravlje Vojvodine minulog vikenda je u novosadskoj knjižari "Bulevar buks" otvoren peti Festival mentalnog zdravlja, višednevna manifestacija čiji je cilj da podigne svest o važnosti brige za mentalno zdravlje i blagostanje pojedinaca i zajednice.

Pres služba Grada

Pod sloganom "Pokrenimo se za mentalno zdravlje", do 20. oktobra na više lokacija u gradu biće održane različite aktivnosti, uz poštovanje epidemioloških mera. Festival se organizuje uz podršku Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada.

- Unapređenje mentalnog zdravlja stanovništva ima veliki značaj, pogotovo danas kada je zajednica primorana da usvoji nove načine života i rada. Usled pandemije korone suočavamo se sa različitim strahovima i neizvesnošću pa, kao odgovorno društvo, moramo da pomognemo svakom pojedincu da pronađe i osnaži mehanizme prevazilaženja krizne situacije i da učinimo vidljivijim resurse na koje možemo da se oslonimo ukoliko je potrebno - istakao je dr Dragan Stajić, novoizabrani član Gradskog veća za zdravstvo, pozdravljajući učesnike festivala.

Predsednik Društva psihologa Srbije profesor Ivan Jerković istakao je da je festival mentalnog zdravlja veliki korak u dobrom pravcu jer podstiče na razmišljanje o temama koje su marginalne, jer se tu uglavnom radi i o marginalnim ljudima.

Pogledajte više