USKORO POČETAK GREJNE SEZONE: U Nišu danas počinju tople probe

Jelena Ćosin

08. 10. 2020. u 10:46

TOPLE probe, odnosno provera toplotnih izvora, toplovoda, toplotnih podstanica i unutrašnjih instalacija objekata, u Nišu počinje danas, kako bi se proverilo da li sve funkcioniše kako treba pred početak nove grejne sezone koja počinje 15. oktobra.

Foto: D.Novković

Proverava se, kako kažu u "Gradskoj toplani", ceo sistem kako bi se na vreme otklonili svi eventualni problem.

- Tople probe će početi u predviđenom terminu počev od 6 sati do postizanja potpune funkcionalnosti sistema na svakom od toplotnih izvora - saopštili su iz Gradske toplane.

Ističu i da građani mogu očekivati tople radijatore od ranih jutarnjih sati, te da ukoliko u toku prepodneva uoče da su hladni radijatori ili primete curenje na instalacijama, kvar mogu prijaviti na telefone 018 4239 188 i 0800 200 018.

- Sve reklamacije će se rešavati po prioritetima, gde će prednost u intervencijama imati objekti kao celina, tako da apelujemo na strpljenje građana ukoliko dođe do eventualnih poremećaja u isporuci toplotne energije na pojedinačnim grejnim telima – kažu u ovom preduzeću.

Dodaju još i da prate vremensku prognozu, te da će obavestiti javnost ukoliko vremenski uslovi budu zahtevali da grejna sezona počne i pre 15. oktobra.

Pogledajte više