DRUŽENJE MALIŠANA UZ IGRU: Predškolska ustanova u Somboru u znaku „Dečje nedelje“

J. B.

07. 10. 2020. u 23:54

ZAPOSLENI u Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ u Somboru , u okviru „Dečije nedelje” osmislili su niz sadržaja, koja će pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“, zbog izmenjenih uslova usled epidemiloške situacije, biti nešto drugačije organizovana.

Foto: J. B.

Podršku obeležavanju njihovog dana dali su Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast dece, omladine i sporta, i lokalna samouprava Sombora.

- Svi sadržaji su u službi dece, gde je igra imperativ. U skladu sa ovogodišnjim motom, u sva 32 vrtića simbolično krećemo s akcijom nazvanom drug-drugu. Zamisao je bila da drug drugu nešto pokloni. To ne mora biti poklon materijalne vrednosti, to može biti lepa reč, lep gest, lepa igra- kaže Aleksandra Perović, direktorka PU „Vera Gucunja“.

U Sportskom centru „Soko“ organizovane su sportske aktivnosti,sa ciljem prava na igru ,slobodu i učenje. Prvog dana mališani su u Parku heroja mogla da uživaju i da se druže uz likovne, u planu su i sportske aktivnosti.

U četvrtak i u petak u različitim intervalima deca će sa vaspitačima posetiti Gradski muzej, Galeriju „Milan Konjović“ i Dečiju biblioteku.

Pogledajte više