MILIJARDA U PREVOZ: Kupljeno 43 solo i 20 zglobnih autobusa. Fond i za novu crpnu stanicu

Z. GRUMIĆ

08. 10. 2020. u 11:25

NOVOSADSKA javna i javno-komunalna (JKP) preduzeća najveći deo svojih investicionih aktivnosti ostvarila su pomoću kapitalnih subvencija iz budžeta grada, što je potvrđeno i u njihovim redovnim izveštajima Skupštini grada.

Foto: GSP Novi Sad

Prema "raportima" pristiglim iz osam preduzeća za prošlu godinu, koje su odbornici usvojili na sednici gradskog parlamenta krajem minule nedelje, novac prosleđen za tu namenu uglavnom je iskorišćen za izvođenje planiranih kapitalnih radova u oblastima kojima se bave ili za nabavku sredstava za rad i opremu.

Tako je JKP "Vodovod i kanalizacija", za realizovanje programa svojih investicija iz budžeta dobilo ukupno nešto više od milijardu dinara.

Među obimnijim završenim ili započetim projektima su izgradnja nove glavne crpne stanice kod Žeželjevog mosta za tretman otpadnih voda, zatim sanacija reni-bunara na izvorištu "Ratno ostrvo" i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže na lokalitetu Jugovićevo. Zatim izvođenje radova na izgradnji sistema za vodosnabdevanje na još nekoliko lokacija u gradu i prigradskim naseljima.

I Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću je za lanjske investicije pripalo više od milijarde dinara.

Kupljeno je 43 solo i 20 zglobnih autobusa kao i osam midi autobusa, svi s pogonom na gas (CNG).

"Gradsko zelenilo" je za svoje investicije imalo na raspolaganju bezmalo 167 miliona dinara. Kupljen je utovarivač s dodatnom opremom, na šta je utrošeno 10,3 miliona dinara, dok je za nabavku tri multifunkcionalne ruke za košenje, s priključnim uređajima, izdvojeno 8,9 miliona.

Nastavljeni su i radovi iz prethodne godine na izgradnji objekata na lokaciji novog rasadnika kao i na uređenju nekoliko parkova.

Pogledajte više