CRVENI KRST PARAĆIN U “DEČJOJ NEDELJI”: Školi “Radoje Domanović” poklanjaju hranu, ostalim školama novu dečju garderobu, obuću...

Z. R.

05. 10. 2020. u 21:44

POKLANjANjEM oko 250 kilograma raznih prehrambenih proizvoda OŠ “Radoje Domanović” za pripremanje besplatne užine za pedesetak đaka, paraćinski Crveni krst počeo je, na svoj način, obeležavanje “Dečje nedelje”.

Foto: Crveni krst Paraćin

Cilj je skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima i na jednake šanse za napredak.

Sutra, 6. oktobra, Crvenom krstu u posetu, kao i svake godine, dolaze učenici OŠ “Momčilo Popović”. Ta škola dan kasnije, u saradnji sa ovom humanitarnom organizacijom, na svojim sportskim terenima organizuje uličnu trku pod nazivom “Za srećnije detinjstvo”. Najuspešniji po uzrasnim grupama biće nagrađeni sa ukupno 24 medalje.

Kako saznajemo u Crvenom krstu Paraćin, do kraja “Dečje nedelje” osnovnim školama u toj opštini biće podeljena nova dečja garderoba, obuća, školske tašne… Ova roba, kaže Slobodan Đorđević iz CK, namenjena je đacima iz porodica u stanju socijalne potrebe.


 


 
Pogledajte više