USVOJEN PROGRAM 40.BORINIH POZORIŠNIH DANA: Festival se simbolično odvija pod sloganom ,,Sadašnje u prošlosti’’

J.S.

01. 10. 2020. u 18:35

NA sastanku Organizacionog odbora festivala ,,Borini pozorišni dani’’, usvojen je program jubilarnih, 40. pozorišnih svečanosti koje se neprekidno četiri decenije čuvenom Vranjancu u častodržavaju u Vranju.

Foto: J.S.

Ove godine festival se simbolično odvija pod sloganom ,,Sadašnje u prošlosti’’.

Selektor festivala, pozorišni kritičar Slobodan Savić, odabrao je četiri predstave, koje će se igrati pred vranjskom publikom od 21. do 24. oktobra.

Publika će najpre biti  prilici da pogleda predstavu „Travnička hronika“ Ive Andrića, u režiji Nikite Milivojevića, u koprodukciji SNP Novi Sad i NP Sombor, zatim komad ,,Kaligula” Albera Kamija, u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, komad ,,SeLjačka opera'', pisca Bele Pintera, u režiji Atile Keresteša koja je nastala u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Segedina, kao i ,,Pasivno pušenje”, po tekstu Nebojše Romčevića, rediteLja Egona Savina i beogradskog Zvezdara teatra. Karte za sve predstave naći će se u prodaji od 15. oktobra.

Prateći program

U okviru pratećeg programa 40. ,,Borinih pozorišnih dana“,  biće upriličena i izložba  slika pod nazivom „Pozorište u fotografskoj umetnosti“, Sterijinog  pozorja, promocija romana „Crna ptica“, mlade dramaturškinje iz Vranja Aleksandre Jovanović, a igraće se  i predstava za decu  vranjskog tetra „Čarobnjak iz Oza“.

Pogledajte više