TOBOGANI SPREMNI DO SLEDEĆE SEZONE: Savremeni akva-park i velnes centar na Paliću biće završen u proleće

J. LEMAJIĆ

30. 09. 2020. u 16:07

RADOVI na izgradnji akva-parka i velnes centra na Paliću su u punom jeku, a prema planu, najsavremeniji kupališni kompleks biće završen do proleća iduće godine.

Izgradnja akva-parka / Foto J. L.

Izgradnja bazena sa pratećim sadržajima nije prestajala ni tokom pandemije virusa korona, ali je bila znatno usporena i otežana, te posao neće biti završen do kraja godine, već nekoliko meseci kasnije.

- Konzorcijum izvođača je radio sa 50 odsto kapaciteta, što je dovelo do produžetka radova za još 110 dana, te je novi rok za završetak kompleksa početak marta 2021. godine - najavljuje gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. - Realizacijom ovog projekta razvijaće se banjski turizam, a uporedno i kongresni turizam, što će se odraziti na privredno-ekonomsko okruženje koje će mnoge domaće i strane investitore privući da svoj kapital upravo plasiraju na Paliću.

Trenutno je u toku druga faza, koja je počela u martu, i do sada su završeni dečji i hidroaero bazen, objekat sa termalnim bazenom koji će se jednim delom nalaziti unutra, a drugim delom spolja, kao i temelji za zatvorene objekte, od kojih su na nekima već postavljene ploče za prvi sprat. Istovremeno se izrađuje krovna konstrukcija u radionici.

- Završeni su i armiračko-betonski radovi na spoljnom relaks bazenu, veći deo kanalizacione i vodovodne mreže je postavljen, a sada se trenutno rade određene elektroinstalacije. Završena je i većim delom nivelizacija terena, postavljen je tucanik i u narednih 30 dana ovaj prostor će biti popločan behatonom - objašnjava Nebojša Daraboš, direktor preduzeća "Park Palić", dodajući da će se kompleks snabdevati iz dva termomineralna izvora.

On dodaje da je prva kula sa toboganom završena još u prvoj fazi, a pored nje se gradi druga kula koja je u završnoj fazi i ostalo je samo da se postavi poslednja ploča i deo stepeništa na koji će se montirati tobogani.

Delegacija posetila kompleks na Paliću / Foto J. L.

KOMPLEKS NA 4.000 KVADRATA

PODSETIMO, kamen temeljac za izgradnju akva-parka i velnes centra na Paliću položen je 15. decembra 2018. godine, a ukupna vrednost investicije iznosi 1,1 milijardu dinara, koju zajednički finansiraju Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica. Kompleks će se prostirati na oko 4.000 kvadratnih metara, raspolagaće sa pet unutrašnjih i pet spoljašnjih bazena.

Pogledajte više