"ŠIRI KOLO OKOLO": U Etno selu kod Paraćina održan festival folklora

Zorana Rašić 28. 09. 2020. u 22:36

NI kiša nije poremetila nastup folkloraša koji su igrali mokri, na takmičarskoj manifestaciji održanoj proteklog vikenda u Paraćinu pod nazivom "Širi kolo okolo".

Novosti

Takmičarska smotra kulturno-umetničkih društava iz više gradova Srbije, četvrta po redu, održana je u idiličnom ambijentu Etno sela "Stolovo", a paraćinski KUD "Abrašević" i ovom prilikom pokazao se kao odličan organizator.
 Prvog dana nadmetali su se omladinski ansambli i zasluženo prvo mesto u jakoj konkurenciji 16 društava pripalo je Udruženju "Batočina", KUD "Banatski biseri" bio je drugi, a Selevac treći. Te večeri za najboljeg igrača proglašen je Marko Brković, za najbolju igračicu Katarina Jeftić, dok je u narodnoj nošnji blistala Marija Jovanović. Podeljene su i mnoge druge nagrade – za najuigraniji ansambl, najoriginalniju nošnju, najbolji scenski nastup, koreografiju…

Novosti - KUD Abrašević


Drugi takmičarski dan bio je rezervisan za nastupe dece. Pobednik je "Abrašević" iz Kragujevca, čiji su klinci iza sebe ostavili na drugom mestu KUD "Bukovik" i KUD "Stevan Štrbac" na trećem. "Bukovik"  je imao i najoriginalniju nošnju. Aleksandar Veselinović proglašen je za najboljeg igrača, a Maja Isidorović bila je najbolja igračica.

Pogledajte više