POMOĆ LANI ZA TRANSPLATACIJU: Akcija "Humanitarni ponedeljak" danas na gradskoj plaži Štrand

Lj. P.

21. 09. 2020. u 08:05

SUGRAĐANKI Lani Bulatović (29) neophodna je transplatacija pankreasa i bubrega u inostranstvu, a za lečenje joj je neophodna novčana pomoć.

Foto Gradsko zelenilo

Akcija "Humanitarni ponedeljak" koja će danas biti organizovana na gradskoj plaži Štrand u Novom Sadu, namenjena je njoj.

Lana Bulatović se od svoje devete godine suočava sa bolešću, dobija dijabetes, zavisna je od insulina i tada je počela njena borba. Suočava se sa brojnim komplikacijama i dobija neurološko autoimuno oboljenje. Danas je njeno zdravstveno stanje takvo da joj je neophodna transplatacija u inostranstvu. Novac joj je potreban kako bi joj se omogućilo lečenje.

Ulaz na plažu se danas neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima, kako bi se i na ovaj način pomoglo Lani u prikupljanju novca za neophodno lečenje. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

U akciji prošlog ponedeljka koja je bila namenjena Nikoli Mitroviću prikupljeno je ukupno 87.670 dinara. JKP "Gradsko zelenilo", koje organizuje ovu akciju, obaveštava sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pogledajte više