PREPOLOVLJEN BROJ ĐAKA: U Domu učenika srednjih škola u Zrenjaninu 148 srednjoškolaca

B. GRUJIĆ

10. 09. 2020. u 13:21

MADA je prvobitno planirano da u Domu učenika srednjih škola "Angelina Kojić Gina" bude smešteno 296 đaka, taj broj je prepolovljen.

Foto. Grad Zrenjanin

Kako ističe direktor Dobrica Brdarić, trenutno ih je smešteno 148, uz napomenu da će i računi za smeštaj biti umanjeni, zbog situacije sa pandemijom.

Najviše učenika koji su smešteni u zrenjaninskom domu za srednjoškolce, po tradiciji ima Medicinska škola, a direktorica Sanja Kukolj, kaže da su se u dogovoru sa upravom doma, u školi trudili da naprave raspored i da neki učenici putuju, a neki su smešteni u internatu.

– Ove godine imali smo 140 učenika prijavljenih za dom, a odmah smo taj broj podelili i 70 ih pohađa nastavu onlajn, od ukupno 204 učenika iz Žablja, Čuruga, Kovačice, Idvora, Vrbasa i mesta u okolini Zrenjanina, koji svi putuju svakodnevno na nastavu - ističe Sanja Kukolj, direktorica srednje Medicinske škole, uz napomenu da učenici nisu u prilici da praksu rade, kao što je to uobičajeno u bolnici u Zrenjaninu. - Škola je dodatno opremila tri kabineta u kojima će se dok traje pandemija korona virusa, odvijati praktična nastava.

Slična situacija je i u ostalim zrenjaninskim srednjim školama. U Domu učenika su samo đaci iz najudaljenijih mesta, neki nastavu prate onlajn, a većina njih iz sela u okolini, svakodnevno putuje, uz striktno pridržavanje svih mera zaštite, kako u školi, tako i van nje.

Pogledajte više