MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA: Najbolja koreografija Udruženja za negovanje tradicionalne kulture iz Batočine

Z. Gligorijević

08. 09. 2020. u 12:53

NAJBOLjU koreografiju na petom Međunarodnom festivalu folklora, održanom u Majuru kod Jagodine, prvo mesto za koreografiju osvojilo je Udruženje za negovanje tradicionalne kulture iz Batočine.

Foto: Z.Gligorijević

Drugo je pripalo KUD-u “Banatski biseri” iz Farkaždina, a treće Ansamblu “Kolubarsko kolo” iz Mirosaljaca. Za najboljeg igrača proglašen je Miloš Jelić iz “Kolubarskog kola”, a za najbolju igračicu Nataša Milojković iz KUD-a “Boki 4. juli” iz Paraćina. Nagrada za najoriginalniju narodnu nošnju pripala je KUD-u “Borčanski opanak” iz Borče, dok je najlepša devojka manifestacije Marija Jovanović iz Udruženja za negovanje tradicionalne kulture u Batočini. Prva pratilja je Milica Cvetković iz KUD-a “Banatski biseri” iz Farkaždina, a druga pratilja je Aleksandra Paunović iz Ansambla “Kolubarsko kolo”.

- Za razliku od ranijih godina, kada se ovde okupljalo od 300 do 600 učesnika iz Srbije i inostranstva, ove godine nadmetalo se sedam kulturno-umetničkih društava iz Srbije, a zbog korona virusa nisu došla kulturno-umetnička društva iz inostranstva. Najvažnije je da nismo prekinuli manifestaciju, koja se trudi da očuva i da neguje narodnu tradiciju – ocenio je organizator i predsednik KUD-a “Branko Ćopić” u Majuru Jovica Dimitrijević.

Generalni pokrovitelj bila je Skupština grada Jagodine.

Pogledajte više