BESPLATNO DO KNJIGA: Akcija razmene školskih knjniga

S. BAJIĆ 08. 09. 2020. u 11:17

NA razmeni knjiga za osnovce, akciji koju već 10 godina zaredom, početkom svakog septembra organizuje Udruženje građana "NS blok" u svom prostoru na Trgu Marije Trandafil 4, trenutno ima više od 2.500 udžbenika za učenike od drugog do osmog razreda.

Foto S.Bajiđ

Po rečima Saše Igića, predsednika Udruženja, namera je da se ovom akcijom pomogne kućnom budžetu, kao i svima da pronađu udžbenike i da deca i roditelji prebrode početak nove školske godine sa što manje troškova.

- Princip je da građani donesu udžbenike koji đacima, njihovoj deci, više nisu potrebni, a da kod nas, na jednom mestu, nađu knjige za razred u koji dete kreće. Nema nikakvih uslova kao, recimo pravilo "koliko uzmeš, toliko ostaviš", već je cilj da se svi kojima je potrebno, snabdeju. Pored udžbenika, na raspolaganju našim korisnicima su i lektira i knjige za strane jezike, kao i školski pribor, od polovnih, lepo očuvanih pernica pa do ranaca i školskih torbi.

U prostoru Udruženja, nema čekanja i da se ništa ne plaća. Volonteri "NS bloka" su stalno prisutni, rasporedili su udžbenike po razredima i po predmetima, pa je veoma lako i brzo se snaći.

Pogledajte više