NOVI DOM KRALJICE SPORTOVA: Nakon peripetija rekonstrukcija atletskog stadiona u Kraljevu u završnoj fazi

G. ĆIROVIĆ

08. 09. 2020. u 13:49

POSLE brojnih peripetija, probijanja prvobitnog roka zbog loše odrađene projektne dokumentacije, obrušavanja dela puta, dvomesečnog vanrednog stanja i još niz drugih, kako nadležni tvrde, nepredviđenih problema, sveobuhvatna rekonstrukcija Atletskog stadiona na ibarskom keju u centru grada, kao jedna od trenutno najvećih investicija u Kraljevu, konačno je u završnoj fazi.

Foto G. Šljivić

- Odužili su se radovi ali se, posle gomile nedaća sa kojima smo se nekako izborili, nazire i njihov kraj. Postavljena je i obeležena tartan-staza, što su obavile specijalizovane ekipe iz inostranstva.

Predstoji nam da finiširamo hidroizolaciju, a potom i "šminkanje", odnosno finalno uređenje, pa da objekat predamo našim sportistima - kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

USLOVI

SPORTISTI iz grada na Ibru, posebno atletičari, dugo su sanjali da dobiju ovakav objekat. Konačno ćemo moći da stvaramo atletske šampione jer će talentovane devojke i mladići u imati sve uslove za trening i više neće morati da odlaze u susedne gradove i nastupaju za tamošnje klubove - naglašava Miloš Simović, predsednik ovdašnjeg Sportskog saveza.
Osim atletičara, ovaj stadion će moći da koriste i klubovi ostalih sportova za svoje bazične pripreme, kao i rekreativci.

Atletski stadion, za čiju su izgradnju takozvanim samodoprinosom svojevremeno novac izdvajali svi Kraljevčani, sagrađen je još pre 48 godina. Rekonstrukcija i dogradnja dotrajalog, zapuštenog i oronulog objekta započeta je u jesen 2018. Za realizaciju ovog projekta Ministarstvo privrede i kraljevačka lokalna samouprava zajedno su izdvojili oko 180 miliona dinara. Kraljica sportova konačno će dobiti zdanje kakvo zaslužuje, a

Kraljevo će upotpuniti svoju sportsku infrastrukturu objektom po svetskim standardima, jednim od tri ove vrste u Srbiji.

Pogledajte više