ZARAŽEN PENZIONER IZ LESKOVCA: Samo jedan novi slučaj zaraze

I. Mitić

28. 08. 2020. u 14:20

OD 67 najnovijih rezultata koji su, iz laboratorije „Vatreno oko“ u Nišu, stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) jedan je pozitivan.

Foto: I. Mitić

Radi se o penzioneru iz Leskovca čija je infekcija korona virusom potvrđena posle dva dana sa negativnim nalazima kada su u ZZJZ stigli rezultati za ukupno 96 testiranih osoba.

Prema poslednjem izveštaju, od 67 rezultata, 42 su za osobe sa teritorije Leskovca, dok su ostali uzorkovanih pacijenata iz drugih lokalnih samouprava Jablaničkog okruga.

U leskovačkoj kovid bolnici u petak je na lečenju preostalo samo sedmoro pacijenata što je za dva manje u odnosu na dan ranije.

- Veći deo osoblja koje je radilo u kovid bolnici je sada na odmoru. Trudimo se da što više ljudi iskoristi tu mogućnost spremajući se za eventualno novo povećanje broja obolelih. Molimo građane da, bez obzira na pozitivan trend što se epidemije tiče, poštuju sve neophodne mere. Apelujem na njih da nose zaštitne maske i da drže distancu. I prošlog puta smo došli do 17 pacijenata, pa smo za relativno kratko vreme popunili sve kapacitete kovid bolnice odnosno blizu 200 ležajeva – podseća dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Od početka epidemije na području Jablaničkog okruga registrovano je 1585 inficiranih. Najveći broj zaraženih potvrđen je u Leskovcu – čak 1261.
 

VRAĆAJU SE REDOVNOM STANjU

Opšta bolnica je iz kovid sistema u petak isključila Službu za psihijatriju i ona je počela da radi u svojim prostorijama, a isto to očekuje i  Službu ORL i grudno odeljenje. U kovid sistemu je samo Služba za infektivne bolesti i Fizijatrija gde se nalaze ambulante za prijem novoobolelih odnosno pacijenata sa simptomima infekcije ovim virusom. Bolnica se vraća i hladnom operativnom programu kao i drugim redovnim aktivnostima koje su zbog loše epidemiloške situacije morale da budu odložene.

Pogledajte više