NASTAVLJAMO DA RADIMO U ISTOM TEMPU: Jasmina Palurović reizabrana za gradonačelnicu Kruševca

S. Babović

18. 08. 2020. u 17:41

JASMINA Palurović (SNS) sa 65 glasova “za” od 69 prisutnih odbornika, reizabrana je za mesto gradonačelnika Kruševca, a za zamenika gradonaečlnika izabran je master politikologije, Aleksandar Jovanović, takođe iz redova naprednjaka.

Foto: S. Babović

U prvom obraćanju odbornicima po izboru danas poslepodne, gradonačelnica se zahvalila na ukazanoj prilici da i u narednom mandatu vodi grad i dodala da joj je posebno drago što u skupštinskim klupama sede mladi ljudi.

- Biti gradonačelnik Kruševca je veliko zadovoljstvo,ali i velika obaveza i odgovornost-poručila je gradonačelnica Jasmina Palurović.

PREDRAG VUKIĆEVIĆ - NOVI PREDSEDNIK SKUPŠTINE

ZA novog predsednika Skupštine,koja broji 70 odbornika, izabran je Predrag Vukićević(SNS),aktuelni direktor RPK,dok će sekretar Skupštine i u ovom mandatu biti Maja Cuckić. Skupštinsku većinu po potipisanom koalicionom sporazumu,kako su “Novosti” jutros objavile čini će ukupno 66 odbornika SNS,SPS-JS,SNP i POKS.

- Mnogo toga smo u prethodnom periodu uradili za grad,koji je promenio svoje lice. Nastavićemo da radimo u istom tempu, sada još jače i bolje,jer se vi mladi, pokretač svega.Želim vam da imate uspeha, da slušate građane, da im izađete u svakom trenutku u susret, jer vi zajedno sa mnom predstavljate građane našeg grada. Donosite odluke koje su vezane samo za boljitak i prosperitet Kruševca.

Nova-stara gradonačelnica istakla je da je Kruševac grad sa stabilnim budžetom i jedan od retkih u Srbiji “bez i jednog dinara kredita”. Najavila je razvoj grada u kulturno, privredno, infrastukturnom pogledu i poručila mladim odbornicima da pažljivo oslučkuju potrebe građana, kako bi za narednu godinu predložili pravi plan i program.

BIOGRAFIJA REIZABRANE GRADONAČELNICE

GRADOČELNICA Jasmina Palurović po zanimanju je profesor tehnike i informatike. U Fabrici auto-guma “Trajal” radila je od 1996. do 2012. godine, u više sektora proizvodnje i planiranja.Bila je odbornik SNS-a od 2012.do 2014, od 2014. do 2016.zamenik gradonačelnika, 2016-2017 predsednik Skupštine grada, a od decembra 2017.godine je na mestu gradonačelnika.

Odbornici su većinom glasova izabrali i članove Gradskog veća (Momir Dragićević, Bratislav Ilčić, Mirko Jovanović, Ljiljana Knežević, Zoran Lugić, Radmila Maksimović, Živojin Miloradović, Miloš Nenezić, Dragan Radosavljević). Ovo je bila druga sednica Skupštine grada Kruševca,nakon konstitutivne, koja je održana ranije danas.

Nakon potvrđivanja mandata za 69 prisutnih odbornika, formirane su četiri odborničke grupe. Odbornička grupa “Aleksandar Vučić-za našu decu” sa 47 odbornika, Odbornička grupa “Aleksandar Vučić-za decu Kruševca” sa 6 odbornika. SPS-JS ima 7 odbornika u svojoj grupi, a izborna lista “Kraljevina Srbije za Lazarev Kruševac”(POKS-Monarhistički front) - pet. Pokret “Metla” sa četiri odbornika delovaće u opoziciji i neće imati odborničku grupu.

Pogledajte više