AKCIJA NEGOTINSKE GRANIČNE POLICIJE: Uhvaćene dve grupe migranata

S.M.J.

12. 08. 2020. u 19:27

PRIPADNICI Granične policije zatekli su u utorak noću i u sredu tokom dana 34 migranta za koje se sumnja da su ilegalno prešli granicu.

Ilustracija

Granična policija sa Kusjaka zatekla grupu od 19 migranata, među kojima devetoricu maloletnika. Svi oni su tokom dana testirani na prisustvo virusa korona, a serološki testovi su potvrdili da nema akutne zaraženosti i da je većina njih preležala kovid.

Tokom dana je otkrivena u rejonu državne granice sa Bugarskom još jedna grupa od 15 migranata, uglavnom mlađih, među njima i četvorica maloletnika. I njima, kao i prethodnoj grupi, aktivisti negotinskog Crvenog krsta uručili su pakete sa hranom i liflete na jezicima država Bliskog istoka u okviru borbe protiv trgovine ljudima i psihosocijalne pomoći.

Migranti će, po proceduri, uz rešenje nadležnih, biti upućeni da se u roku od 72 sata jave u raspoređen kolektivni centar.

U poslednjih mesec dana pripadnici Granične policije su u još dva navrata zaticali grupe od 28 i 21 migranta migranata u blizini timočkih sela Kovilovo i Aleksandrovac.

Pogledajte više