RUDNIČKO-TAKOVSKI KRAJ: Nova žrtva kovida - pacijent star 81 godinu

M. B.

03. 08. 2020. u 17:23

KOVID 19 odneo je, nažalost, još jednu žrtvu iz Rudničko-takovskog kraja, pacijenta starog 81 godinu, lečenog u čačanskoj Opštoj bolnici.

Foto M. B.

Prema do sada pristiglim rezultatima testiranih u Gornjem Milanovcu, od petka 31. jula do danas, zvanično je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze korona virusom.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, po zvaničnim podacima, izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna do danas, od kovida-19 obolelo je 98 lica, uz šest smrtnih ishoda, izlečeno je 48, troje ih leči Klinički centar u Kragujevcu, 13 milanovačka Opšta bolnica, ostalih 28 sa lakšom kliničkom slikom, i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja tokom minulog vikenda pregledana su 93 pacijenta, uzeto 13 nazofaringealnih briseva, urađeno 13 seroloških testova, dve osobe su hospitalizovane u ovdašnju Opštu bolnicu – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pogledajte više