OD 92 REZULTATA SAMO ŠEST POZITIVNIH: U Jablaničkom okrugu pozitivan trend epidemije virusa korona

I.M.

03. 08. 2020. u 12:59

OD 92 rezultata, koji su u ponedeljak pristigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ), samo šest je pozitivnih.

Foto: I. Mitić

Među novoobolelima su po dve osobe iz Leskovca i Crne Trave i po jedna iz Vlasotinca i Medveđe.

Iz laboratorije „Vatreno oko“ se očekuje još 81 rezultat za briseve uzorkovane tokom prethodnih dana u ovdašnjem ZZJZ i Opštoj bolnici.

U dane vikenda stigli su rezultati za ukupno 253 osobe, a infekcija je potvrđena u 33 slučaja i to 25 iz Leskovca, po dva iz Vlasotinca, Bojnika i Lebana i po jedan iz Medveđe i Crne Trave.

Prema poslednjim podacima, u leskovačkoj kovid bolnici hospitalizovano je 112 pacijenata. U nedelju je jedan, sa težom kliničkom slikom, upućen u niški Klinički centar. Smrtnih ishoda nije bilo.

Na terapiji kiseonikom je ukupno 66 osoba. U Leskovcu se leči i jedan pacijent iz Preševa koji je, kako je saopšteno, u u stabilnom stanju. U subotu je preminuo jedan korisnik usluga leskovačke Ustanove za odrasle i starije, star 88 godina, dok je u oba dana vikenda u kovid bolnicu primljeno 11 pacijenata, a otpušetno 19 ljudi.

Od početka epidemije virus korona je zvanično potvrđen kod ukupno 1472 osobe sa područja okruga. Najviše je inficiranih među Leskovčanima – 1170. U Vlasotincu je registrovano 146, u Lebanu 75, Medveđi 43, Bojniku 33, a u Crnoj Travi pet slučajeva zaraze.

                                           

Pogledajte više