VANREDNO U JOŠ JEDNOJ OPŠTINI: Skače broj zaraženih, opet na snazi oštre mere u Lajkovcu

B. Puzović

02. 08. 2020. u 15:58

ZBOG pandemije korona virusa, odnosno pogoršanja epidemioloških rezultata, proglašena je vanredna situacija na području Opštine Lajkovac.

Foto

Pre nekoliko dana, zbog kovida 19, na području Kolubarskog okruga, vanredna situacija proglašena je i u Ljigu i Mionici.

Radi sprečavanja širenja bolesti kovid 19, zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ako nije moguće da se obezbedi distanca od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite. U parkovima i na igraliština, te tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno je okupljanje do pet osoba, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

U svim prostorijama obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje distance od dva metra, zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Između ostalog, radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i noćnih klubova ograničeno je do 21 čas. U otvorenom delu ugostiteljskih objekata, odnosno bašti, radno vreme traje do 23 časa.

U ugostiteljskim objektima za stolom ne mogu sedeti više od dve osobe, osim ako su u pitanju roditelji i maloletna deca, odnosno ako žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Propisane su i mere za osnovne i srednje škole, te za vreme verskih obreda, kao i u frizerskim i salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

Pogledajte više