PRIZNANJA NAJBOLJIM "RAKIJAŠIMA": Čašica interneta u čast kulta rakije (FOTO)

B.Grujić

27. 07. 2020. u 20:09

TREĆI Festival rakije u Žitištu, planiran za 8. avgust, zbog aktuelne situacije sa korona virusom, simbolično će biti održan samo dodelom priznanja najboljim "rakijašima" onlajn putem, tj. objavljivanjem imena onih koji su ispekli najbolju rakiju, na lokalnim portalima u Žitištu.

Foto: Amidžić

Stručnom žiriju na probu je stiglo duplo više uzoraka u odnosu na prošlu godinu, rekordnih 727, koje je poslalo 175 učesnika iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i gotovo svih krajeva Srbije.

Privilegiju da uživaju uz čašicu, prirodne, domaće rakije, članovi žirija imaće u periodu od 31. jula do 2. avgusta, kada će doneti sud o najboljim rakijama u 11 kategorija rakije, a ocenjivaće i najbolje likere.

Foto: Amidžić

 

Za najbolje, obezbeđene su zanimljive nagrade, kao što su kazan za pečenje rakije od 100 litara, inoks i hrastovo barik bure od 100 i 50 litara, svaki pobednik u određenoj kategoriji rakije dobiće i paket enzima i kvasaca za pravljenje koma za rakiju, a umesto pehara, pobednicima će biti uručene, unikatne ugravirane boce i čuture za rakiju.

Foto: Amidžić

 


 


 


 

Pogledajte više