TEK ĆEMO VIDETI KOLIKA JE ŠTETA: Nevreme protutnjalo kraljevačkim krajem - poplavljen lokalni put

G.Ć.

25. 07. 2020. u 19:30

SNAŽNO nevreme praćeno kišom, olujnim vetrom i gradom veličine graška protutnjalo je u subotu po podne kraljevačkim krajem.

Foto: G.Šljivić

Na Kraljevo se ponovo za kratko vreme sručila velika količina kiše, a najviše padavina po kvadratnom mretru bilo je u okolnim pomoravskim selima Miločaju, Obrvi, Cvetkama, Lađevcima, Tavniku i Sirči.

Zato su se u ovim selima pokrenuli bujični i nekategorisani vodotokovi praveći štetu na usevima, baštama, voćnjacima i saobraćajnoj infrastrukturi.

Tako je u Lađevcima istoimena nabujala rečica poplavila lokalni put prema susednom selu Obrvi.

- Dok se bujica ne povuče, ovim putem više se ne može prema Obrvi, a voda je prodrla u najmanje dva domaćinstva. Tek ćemo videti kolika je šteta, ali nas plaši što su najavljene nove padavine – kažu meštani.

Foto: G.Šljivić

Slično je bilo i u Sirči na levoj obali Zapadne Morave gde su, kako saznajemo, vatrogasci intervenisali kako bi pumpom iscrpeli vodu iz jedne kuće.   

Foto: G.Šljivić

U samom centru grada, osim zapušene atmosferske kanalizacije koja nije mogla odjednom da primi veliku količinu vode pa su pojedine ulice kratkotrajno bile pod vodom i polomljenih grana drveća, većih problema ovog puta nije bilo. 

Foto: G.Šljivić

Foto: G.Šljivić

Foto: G.Šljivić

Foto: G.Šljivić

Pogledajte više