DVA PACIJENTA NA REPSIRATORU: Situacija u kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici

D.Z.

20. 07. 2020. u 13:53

OD 60 poslatih uzoraka na kovid 19 u srpskim sredinama na KiM u poslednja 24 sata registorvan je 31 slučaj novoobolelih od korona virusa dok su dve osobe preminule.

Foto: Depositphotos

Naime, prema rečima dr Zlatana Eleka direktora kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, situacija vezana za korona virus je jako složena ali ova ustanova, kako ističe, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i Kancelariji za KiM poseduje sve neophodne lekove i opremu, ako i dovoljan broj respiratora.

- Trenutno su nam na respiratoru dve osobe koje pripremamo za dalje lečenje odnosno za transport u Niš i Beograd-ističe za naš list dr Elek dok napominje da je u trijažnom centru trenutno smešteno 15, na infektivnom odeljenju 15 a u kovid bolnici 116 osoba.Inače, od ukupnog broja novoobolelih, četvoro njih je iz Kosovske Mitrovice, devetoro ih je iz Zvečana, četvoro iz Leposavića a dva pacijenata su iz Zubinog Potoka.U opštinama južno od Ibra, registrovano je još 12 obolelih, u Gračanici pet, Gnjilanu tri i u Lipljanu i Prilužju po dva pacijenta. Od početka pandemije 12. marta do danas na Kosovu i Metohiji obolela je 631 osoba dok je od 18 juna od tog broja registrovano 499 obolelih od kojih je 131 osoba na centralnom Kosovu.

Pogledajte više