APEL ZAPOSLENIH U BOLNICI "STUDENICA": Brinite o sebi, da bi brinuli o nama

Novosti online 16. 07. 2020. u 18:06

ZAPOSLENI u opštoj bolnici "Studenica" uputili su apel sugrađanima, u kome ih mole, da se strogo pridržavaju propisanih mera, zbog povećanog broja zaraženih virusom korona, uz upozorenje da je trenutno stanje u Kraljevu, zabrinjavajuće.

Foto: G. Šljivić

- Situacija se menja iz dana u dan, i slobodno mogu reći da je stanje zabrinjavajuće, pa čak i alarmantno. Ono što zabrinjava je svakodnevni porast broja obolelih, od kojih se veći broj nalazi na kućnom lečenju, ili u izolaciji - kaže dr Miroslav Milenković, pomoćnik direktora opšte bolnice "Studenica".

Trenutno je u Internističkoj bolnici hospitalizovano 76 kovid pozitivnih pacijenata, sa srednje teškom, a tri pacijenta sa teškom kliničkom slikom, i priključeni su na respirator.

U zavisnosti od epidemiološke situacije, u Opštoj bolnici radi se na povećanju broja mesta za nove pacijente. Predhodnih dana je iseljeno internističko odeljenje, a oslobođeni su i kapaciteti na odeljenjima neurologije i psihijatrije.

- Molim pacijente koji imaju povišenu temparaturu duže od 24 sata, glavobolju, grebuckanje u grlu, smetnje sa kašljem, da se obavezno jave na pregled u kovid ambulantu. Pacijenti koji imaju lakšu kliničku sliku, a leče se u kućnim uslovima, njima se na svaka tri dana zakazuje kontrola, koja podrazumeva kontrolni snimak pluća i laboratorijske analize - ističe dr Zorica Kostić, infektolog.

Lekari apeluju na građane da nose maske, rukavice, i da se češće, mnogo više nego ranije peru ruke. Situacija u Kraljevu je epidemiološki vrlo teška, pa otuda i apel zdravstvenih radnika - "Brinite o sebi, da bi brinuli o nama".

Pogledajte više