KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Još 44 građana pozitivno na virus

J. S. 16. 07. 2020. u 15:54

NAKON zastoja u pristizanju rezultata PCR testiranja, prema podacima Zavoda za javno zdravlje još kod 44 pacijenata iz Pčinjskog okruga potvrđen je korona virus.

Foto Ž. Knežević

 Među njima je dvadeset sedam građana Vranja. Reč je o 120 brisa uzorkovanih 13. Jula. Prema rezultatima, pored Vranja registrovano je i devet novozaraženih u Vladičinom Hanu  u Bujanovcu 3, Surdulici i Trgovištu po 2 i jedan u Preševu.

-Indirektni pokazatelj epidemiološke situacije je manji broj pregleda u Kovid ambulant. Imamo jednu blagu tendenciju smanjenja broja i obolelih i pregleda, možemo da kažemo da se polako ta situacija poboljšava, ali zaista moramo da budemo oprezni – kaže gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković

Kao prvi čovek Kriznog štaba on kaže da se već razmišlja o novom talasu, te da je izvesno da će i Bujanovačka Banja biti uvrštena u sistem Kovid bolnica.

Tamo će biti, pre svega, hospitalizovani pacijenti koji su u fazi izlečenja, kojima nije potrebna kiseonička potpora, već samo nastavak bolničke terapije do potpunog izlečenja . najavljuje Milenković.

U jedinoj KOVID ambulanti u ATD-u u Vranju u sredu je bilo 248 pregleda, što je manje u odnosu na prethodni dan. Tokom srede i četvrtka zabeleženi su novi transporti težih slučajeva iz Vranja u Klinički centar Niš.

Pogledajte više