RAZBOJNICI UKRALI, HUMANI NADOKNADILI: Bračni par iz Niša "banci dobročinstva" donirao 10.000 dinara (FOTO)

J. ĆOSIN

15. 07. 2020. u 09:32

BRAČNI par iz Niša je u utorak uplatio 10.000 dinara "Banci dobročinstva" Marine Adamović - tačno onoliko novca koliko je u ponedeljak ujutro ukradeno.

Marina Adamović

 

 

Tako su svojom plemenitošću pokazali da postoje ljudi velikog srca, uvek spremni da pomognu lečenje dece obolele od najtežih bolesti.

Ne želeći da humanitarku Marinu Adamović - koja već desetak godina prikuplja novac za obolele mališane, a i sama je pogođena teškom dijagnozom - obeshrabre bezobrazluk i razbojništvo koji su se 13. jula dogodili u niškoj Obrenovićevoj ulici, ostavili su joj donaciju i poruku.

- Draga Marina, pročitali smo danas da Vam je neko ukrao oko 10.000 dinara. Suprug i ja smo odlučili da nadoknadimo tu štetu, jer ne želimo da bez tog novca ostanu oni kojima je najviše potreban. Divim se vašoj volji i humanosti. Želim Vam uspeh u daljem radu - stoji u tekstu dostavljenom "Banci dobročinstva".

Ganuta ovim gestom, pre svega zbog dobrote ovih ljudi, ali i zbog toga što će prikupljeni novac, ipak, otići u ruke onih kojima je neophodan, Marina kaže da će ovaj dan upamtiti za sva vremena.

- Kada sam juče ujutru stigla, dočekalo me je pismo i u njemu 10.000 dinara. Da plačem? Da se radujem? Da zahvalim plemenitim ljudima kojih još ima na ovom crnom svetu? Ne znam, samo izgovaram u sebi: "I vama najsrdačniji pozdrav, dušo od čoveka, čovekoljupče" - objavila je Marina na svom fejsbuk-profilu.

BRUKA

MARINA Adamović sakuplja novac za lečenje bolesne dece i iz njene "Banke dobročinstva" je od 2006. na račune obolelih mališana ukupno uplaćeno oko 12 miliona dinara.

Nažalost, razbojnici su je pohodili više puta, a poslednji put u ponedeljak dok je bila u svojim invalidskim kolicima i pripremala se da prikupljeni novac prebaci na namenski račun.

Pogledajte više