U srpskim sredinama na KiM još 35 slučajeva korona virusa

Novosti online 12. 07. 2020. u 12:38

U POSLEDNjA 24 časa u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registorvana su 35 slučajeva zaraze korona virusom.

Foto: Depositphotos

Prema rečima dr Aleksandra Antonijevića, epidemiologa Zavoda za Javno zdavlje u Kosovskoj Mitrovici, u ovom gradu zabeležena su 16 slučajeva, u Zvečanu pet, Leposaviću četiri i u Zubinom Potoku jedan,  dok je u sredinama južno od Ibra zabeleženo devet slučajeva i to pet u Priližju,dva u Gnjilanu kao i po jedna slučaj obolelu u Kosovskoj Kamenici i Gračanici.

- Od početka pandemije ukupno je obolelo 374 lica dok je novoobolelih 248 osoba - ističe dr Antonijević i pojašnjava da se na kućnom lečenju nalazi 146 pacijenata dok je njih 67 hospitalizovano.

I dok nadležni u srpskim sredinama na KiM situaciju sa korona virusom opisuju kao ozbiljnu ali još uvek pod kontrolom, u albanskim sredinama je stanje daleko teže a u cilju sprečavanja širenja korona virusa kosovska Vlada uvela je niz mera koje se odnose pre svega na zabranu javnih okupljanja i poštovanje distance odnsono nošnjenje zašitnih sredstava.

Inače, ukupan broj pozitivnih na korona virus u albanskim sredinama od početka epidemije je 4.512 dok je od posledica korona virusa preminulo 97 osoba koje su imale i druge prateće bolesti. Poslednji podaci govore da je trenutno aktivnih 2259 slučajeva.
                                                

Pogledajte više